Дозволите да се представим. Рођена сам у Кикинди, где сам завршила Основну школу „Ђура Јакшић“ и Гимназију „Душан Васиљев“. Љубав према српском језику, граматици и књижевности датира из тог времена. Моји предавачки узори су Латинка Марчетић, од које сам стекла основна знања, и Снежана Петричевић, професорка и разредни старешина у средњој школи. Поносна сам на то и својим ученицима радо испричам понеку анегдоту из ђачких дана.
Моје прво радно место, Кикиндске новине, донело је многа нова знања међу којима издвајам најважнија – појединости језичких обрта речи и реченица, где је све недоумице маестрално решавала проф. Љубица Гавранов, која је и данас мој стручни консултант.
На Филолошком факултету у Београду, на групи за српски језик и књижевност, стекла сам диплому професора српског језика и књижевности. Али и много више. Упознала сам колеге и данашње пријатеље, оне који су уложили много труда да темељно изуче српски језик и књижевност, међу којима се знањем истиче проф. Тамара Ђуканов. Готово сваки наш предавач оставио је снажан утицај на мој данашњи рад. Хвала неизмерно!

Данијела